Arbejdet igangsættes med en Lokalplan for området syd for Æblehaven.

Hurra – det er netop besluttet at igangsætte arbejdet med en lokalplan for cirka 40 nye boliger inklusiv 16 boliger i et bosted i området syd for Æblehaven – se vedhæftede skitser.
Det har været en sej kamp at nå så langt. Ønsket om plads til flere boliger blev fremført ifm. Kommuneplanen 2021, men blev dengang afvist, da forvaltningen ikke respekterede en byrådsbeslutning ifm. Infrastrukturplanen om, at en evt. omfartsvej skulle flyttes længere mod syd.
I marts 2023 lå Asferg nr. 49 på listen over ønsker om lokalplaner. At vi blev Årets Landsby har bidraget til at tykke op på listen.
Af sagsfremstillingen fremgår, at
“Det er forvaltningens vurdering, at der er tale om et projekt, der imødekommer både behovet for nye boliger i Asferg og Randers Kommunes ønske om mulighed for etablering af et bosted.
Randers Kommune har været i dialog med lodsejer og repræsentanter for byen om mulig placering af et bosted på en del af arealet, og det er der opbakning til.”
Flere boliger er afgørende for flere børn i skolen og flere kunder hos købmanden.
Se referat fra Erhverv og Planudvalget: https://dagsordener.randers.dk/vis?id=8b971766-497e-44c7-afca-bb7921ee57fe&punktid=c63dea24-a1e9-47c9-9b30-50ca1fff999b

Skriv et svar